ROVANIEMEN MIEKKAILIJAT MENESTYIVÄT SÄRESTÖ OPEN –KANSAINVÄLISESSÄ MIEKKAILUKILPAILUSSA

Syyskuussa 2004 perustetun Rovaniemen miekkailijoiden urheilijat menestyivät hienosti Levillä järjestetyssä kansainvälisessä Särestö Open –miekkailukisoissa. Lauantaina otelluissa kalpamiekkailukisoissa Jukka Välimaa sijoittui seitsemänneksi, Leo Pekkala oli 22. ja Markku Vihersalo 26. Naisten kalvassa Sai Väyrynen oli viides.

Sunnuntaina käyty florettimiekkailukisa oli paikalla olleiden miekkailuveteraaninen mukaan suurin Suomessa käyty kisa sitten 1970 –luvun. Miesten kisaan osallistui ennätykselliset 27 miekkailijaa viidestä eri maasta. Jukka Välimaa sijoittui yhdeksänneksi ja vielä juniori-ikäinen Viljami Pekkala hienosti yhdenneksitoista. Leo Pekkala oli 19. ja Aarne Pekkala kisan nuorimpana osallistujana 23. Naisten kisassa Rovaniemen miekkailijoita valmentava Sai Väyrynen sijoittui kolmanneksi.

Miekkailua on viime vuosiin asti harrastettu pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Särestö Open –kisassa pohjoisen kaksi nuorta miekkailuseuraa, Oulun miekkailuseura ja Rovaniemen miekkailijat valtasivat runsaasti kärki-sijoituksia tuoden lisää väriä eteläpainotteiseen miekkailukenttään.

Joulukuu 2004
Syksyn 2004 aikana järjestettiin 12 harjoituskertaa.
Harjoitussuoritteita:
alle 18-vuotiaat: 91
yli 18-vuotiaat: 70
Lisäksi seura järjesti vuonna 2004 kahdet kisat: pikkujoulukisat ja kauden päättäjäiskisat.