Joulukuu 2005

 

Tunnuspalkinnot

Syksyn 2005 ahkerin harjoituksissa kävijä oli Anni Herranen, joka sai tunnustuspalkinnon

Aarne Pekkala palkittiin tunnuspalkinnolla ahkerasta työstä alkeiskurssien ohjaamisessa.

Anni and Aarne were awarded for being very active in participating the training sessions in the Fall.

 

Krouvin miekka

Krouvin miekka -kisat järjestettiin lauantaina 17.12.2005. Kisan voittaja, Jukka Välimaa, sai Miki Krouvin lahjoittaman kiertopalkinnon, hienon samuraimiekan jäljennöksen vuodeksi haltuunsa. Myös vastakkaisen sukupuolen paras, Sai Väyrynen, palkittiin komealla kiertopalkinnolla, käsintaotulla kynttilänjalalla. Kisa käytiin floretilla sekakisana, yksi eräkierros, kaikki jatkoon. Tulokset alempana..

 

The Annual Miki Krouvi -Sword Competition was held on Saturday the 17th of December. The winner, Jukka Välimaa, received a fine samurai sword to be held for the next year. The Sword was donated by Miki Krouvi. Apart the Sword, an eternal glory will follow the winner. The best of the opposite sex, Sai Väyrynen, was also decorated. The results:

 

1                VÄLIMAA Jukka

2               PEKKALA  Viljami

3               VÄYRYNEN Sai

3                URQUHART Robin

5               HANNULA Ilkka

6               NODEN Lars

7                KINNUNEN Kalle

8               BERGMAN Tarja

9               MÄHÖNEN Claudine

10             PARIKKA  Esko

11             PEKKALA  Aarne

12             LEHTOPUU Heidi

13             HERRANEN Anni

13             JYLKÄS Titta

15              MARTIKAINEN Elias 

Floretin SM -kisat Helsingissä 3.12.2005

Viljami Pekkala toiseksi kansallisessa juniorifloretissa

 

Viljami Pekkala sijoittui toiseksi kansallisessa junioriflorettikisassa Helsingissä lauantaina 3.12. Pekkala raivasi kisassa tiensä loppuotteluun vakuuttavalla esityksellä häviten alkuerissä vain yhden ottelun. Loppuottelusta muodostui jännittävä kamppailu Helsingin miekkailijoiden Alexander Lahtisen ja Viljamin välillä. Kansainvälisissäkin junioreiden kalpakisoissa menestynyt Lahtinen voitti ottelun lopulta 15-10. Aarne Pekkala miekkaili myös erittäin hyvin, häviten pudotuskierroksella lopulta kolmanneksi sijoittuneelle Helsingin Miekkailijoiden Tapio Voionmaalle. Aarnen loppusijoitus oli juniorikisan seitsemäs. Sekakilpailuna käydyssä kisassa Rovaniemen Anni Herranen oli yhdeksäs.

 

Lauantaina miekkailtiin myös aikuisten SM-mitaleista florettimiekkailussa. Tällä kertaa kokemus oli valttia, sillä sekä naisten että miesten sarjoissa mitalit menivät erittäin kokeneille miekkailijoille. Naisten suomenmestaruuden voitti Helsingin miekkailijoiden Marja-Liisa Someroja, joka voitti tänä vuonna veteraanien maailmanmestaruuden kalpamiekkailussa. Rovaniemen miekkailijoiden Sai Väyrynen sijoittui yhdeksänneksi ja nuori Anni Herranen oli 10. Miesten mestaruuden vei nimiinsä kalpamiekkailun suomalaisiin huippunimiin kuuluva Miekkamiesten Antti Kerminen. Tässä erittäin kovatasoisessa aikuisten kisassa Viljami Pekkala oli 18. ja Aarne Pekkala 19.

 

Lokakuu 2005

21 liikunnanopeksi opiskelevaa miekkailun saloihin tutustumassa

Lauantaina 29.10. RM järjesti miekkailun alkeiskurssin liikunnanopettajaksi opiskeleville. Kurssilaisten erinomainen kunto ja liikunnallisuus mahdollistivat tiivistahtisen kurssin vetämisen yhden päivän aikana. Tiedä vaikka tästä alkaisi miekkailun leviäminen koululiikunnan puolelle?

 

Viljami Pekkalalle florettipronssia Oulussa!

Rovaniemen miekkailijoiden 18-vuotias Viljami Pekkala sai pronssia Oulussa 2.10. käydyissä florettimiekkailun kansallisissa kisoissa. Pekkala eteni vakuuttavasti välieräotteluun, jossa sitten hävisi kilpailun lopulta voittaneelle Teemu Tokolalle. Viljami Pekkala aloitti miekkailun syksyllä 2004 ja on nopeasti noussut miesten florettirankingissa kymmenen parhaan joukkoon. Rovaniemen Jukka Välimaa on myös vakiinnuttanut sijoituksensa floretin ranking –listalla kymmenen parhaan joukkoon. Floretin joukkuekisassa Rovaniemen miekkailijoiden joukkue (Anni Herranen, Viljami Pekkala ja Jukka Välimaa) taisteli tiensä pronssiotteluun, jossa äärimmäisen tasainen ja jännittävä kisa oli tasapisteissä 44-44 otteluajan päättyessä. Minuutin jatkoajalla Oulun miekkailuseuran joukkue onnistui tekemään voittopiston.

 

 

Lauantaina 1.10. Oulussa käytiin kalvan yksilö- ja joukkuekisa. Kalvan henkilökohtaisessa, kovatasoisessa kisassa Rovaniemen Markku Vihersalo oli 10. Kuudentoista parhaan joukkoon selvitti tiensä myös kaksi muuta Rovaniemen miekkailijoiden edustajaa. Joukkuekisassa Rovaniemen miekkailijoiden nuorista (Aarne Pekkala, Viljami Pekkala ja Jussi Puutio) koostuva joukkue päihitti monta kokeneempaa joukkuetta  ja sijoittui lopulta viidenneksi. Täydelliset tulokset kisoista löytyvät Oulun miekkailuseuran sivuilta: http://www.ee.oulu.fi/~ttokola/oms/

Vilkku-saa-palkinnon-web.gif

Viljami saa pronssimitalinsa

 Syyskuu 2005


Syyskuun 2005 alkeiskurssilla 10 innokkasta osallistujaa!
Syyskuun 24. ja 25. pidetylle alkeiskurssille osallistui 10 innokasta miekkailijaa. Alkeiskurssi onnistui loistavasti ja osanottajista suurin osa taisi innostua miekkailusta kovasti.

 

RM opiskelijoiden Poltetta Puntissa -tapahtumassa

Opiskelijoille suunnattu Rovaniemellä mahdollisten liikuntamuotojen tutustumistilaisuus Lapin Urheiluopistolla keräsi järjestäjien arvion mukaan 600-700 opiskelijaa, jotka saivat tutustua paikan päällä esiteltyihin lajeihin. Rovaniemen miekkailijoilla oli oma osasto, jossa esiteltiin lajia ja tarjottiin mahdollisuus kokeilla harjoitusvarusteita, varoasentoa ja pistämistä. Innokkaita tutustujia riitti, ja esittelijöillä riitti töitä. Kiitokset Aarnelle ja Viljamille esittelytyöstä ja myös kaikille kävijöille esitetystä näytösottelusta, jonka Leo tuomaroi.

 

Harjoitustilastoja

Kevään aikana seuran ohjatuissa harjoituksissa kirjattiin yhteensä 221 osallistumiskertaa. Osallistumiskerroista alle 18 -vuotiaiden suorituksia oli 97 ja vanhempien 124.

Kesän harjoituksen sujuivat myös runsaan osallistujajoukon kera. Kesän aikana harjoitusosallistumisia oli yhteensä 177, joista 35 alle 18 -vuotiaiden ja 142 yli 18 -vuotiaiden suorituksia. Hienoa, että loistavista kesäsäistä huolimatta miekkailijat jaksoivat harjoitella sitkeästi!

 

Toukokuu 2005

Rovaniemen miekkailijat vakuuttavia kansallisissa florettikilpailuissa Helsingissä

Rovaniemen miekkailijoiden Sai Väyrynen sijoittui sunnuntaina 8.5. käydyissä kansallisissa florettimiekkailukilpailuissa naisten sarjassa toiseksi. Sijoituksellaan Väyrynen vahvisti asemansa Suomen naisten florettirankingissa kolmosena. Leo Pekkala sijoittui miesten sarjassa neljänneksi. Samassa kisassa Aarne Pekkala oli seitsemäs.  Lauantaina 7.5. junioriflorettikisassa Aarne Pekkala sijoittui poikien sarjassa kolmanneksi.

Pohjoisen miekkailuseurat, Rovaniemen miekkailijat ja Oulun miekkailuseura, ovat haastaneet pääkaupunkiseudun miekkailuseurat erityisesti florettimiekkailussa, jossa kansallisen rankingin kärkisijat alkavat olla kohta pohjoisten seurojen hallussa.

Huhtikuu 2005

RM Kalpamaratonissa Jyväskylässä

Rovaniemen miekkailijoiden ykkösjoukkue (Jukka Välimaa, Markku Vihersalo ja Leo Pekkala) osallistui Allezin ja Ilmavoimien järjestämään kalpamaratoniin Jyväskylässä 23.-24.4.2005. Kisa käytiin kolmen hengen joukkuekisana, miehet ja naiset yhdessä ja kaikki ottelivat kaikkia vastaan. Tämä tarkoitti 46 ottelua jokaiselle miekkailijalle. Ottelut käytiin kolmen piston/kahden minuutin otteluina.

RM:n loppusijoitus oli 11. kaikkiaan 15 joukkueen kisassa. Henkilökohtaisessa kisassa Jukka Välimaa oli 20., Markku Vihersalo 29. ja Leo Pekkala 35. Yhteensä henkilökohtaiseen kisaan osallistui siis 47 miekkailijaa.

Kokemusta karttui runsaasti ja kisat olivat tunnelmaltaan ja järjestelyiltään erittäin onnistuneet ja jälkipeli niin ensimmäisen päivän iltana kuin kotimatkalla oli armotonta. Ensi vuonna mukaan useammalla joukkueella!

 

Pohjois-Suomen naismiekkailijat hallitsivat florettikisaa Helsingissä

Oulun ja Rovaniemen naismiekkailijat valtasivat neljä ensimmäistä sijaa kansallisessa Erkki Kerttula Memorial florettikilpailussa Helsingissä sunnuntaina 3.4. 2005. Rovaniemen miekkailijoiden Sai Väyrynen sijoittui kisassa jaetulle kolmannelle sijalle. Kaksi ensimmäistä sijaa menivät Ouluun.

Miesten florettikisassa Rovaniemen miekkailijoiden Jukka Välimaa sijoittui kahdeksanneksi. Viljami Pekkala oli 9., Leo Pekkala 11. ja Aarne Pekkala 12. 

Lauantaina kisassa oteltiin kalvalla, jossa miesten sarjassa Jukka Välimaan sijoitus oli 16. ja Leo Pekkalan 41. 

 

Helmikuu 2005

Rovaniemen miekkailijoille menestystä kansallisissa florettikilpailuissa Helsingissä

Rovaniemen miekkailijoiden vielä juniori-ikäinen Viljami Pekkala sijoittui sunnuntaina 20.2. käydyissä kansallisissa florettimiekkailukilpailuissa miesten sarjassa hienosti viidenneksi. Edellisen päivän harjoittelu oli tehnyt tehtävänsä, sillä Viljami oli kisaan osallistuneista junioreista paras. Samassa kisassa Leo Pekkala oli 11. ja Aarne Pekkala 12.  Naisten sarjassa Sai Väyrynen oli kolmas.

Rovaniemen miekkailijoiden Viljami Pekkala hienosti kolmanneksi kansallisessa junioriflorettikisassa!

Viljami Pekkala sijoittui kolmanneksi kansallisessa junioriflorettikilpailussa Helsingissä 19.2. häviten semifinaalissa koko kisan voittajalle. Hienoa Viljami!

Aarne Pekkala ei vielä ehtinyt yhtä korkealle tuloslistalla, mutta otteli monta hyvää ottelua ja kokemusta karttui. Tsemppiä vaan Aarne!

Florettimiekkailussa ei ole Suomessa järjestetty juniorisarjoja viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nyt floretin harrastajamäärät ovat selvästi kasvussa ja junioritoimintaa tehdään aktiivisesti sekä Oulussa, Rovaniemellä että ainakin yhdessä helsinkiläisessä seurassa.