Veteraanien SM-2012

Veteraanien Suomenmestaruuskilpailut käytiin Savonlinnassa 8. - 9.9.2012 OKL:n liikuntahallissa.
Lauantaina oteltiin kalvan henkilökohtaiset sarjat ja joukkuekilpailu ja sunnuntaina floretin miesten yksilökilpailut.

Naisten floretti kilpailut jouduttiin perumaan, koska sääntöjen edellyttämää määrää kilpailijoita ei ilmoittautunut määräaikaan mennessä.

Rovaniemen miekkailijoista kisoihin osallistuvat Vesa Bergman ja Esko Parikka. Molemmat sijoittuivat lauantain kalpakisassa omassa sarjassaan (Vesa yli 40 v. ja Esko yhdistetty yli 50 ja 60 vuotiaat) kahdeksanneksi.

Miesten yli 40 v. sarjan Suomen mestaruuden voitti Jouko Pakarinen H5OTT joka kukisti loppuottelussa Espoon Miekkailijoiden Oskar Lönnbergin. Kolmanneksi sijoittuivat Turun miekkailijoiden Toni Kiljander ja Henry Juslin Porvoon Miekkailijoista.
Miesten yli 50 ja 60 v. sarjan Suomenmestariksi miekkaili Jan Bade H5OTT ja toiseksi Peter Grönholm, Helsingin miekkailijat. Kolmanneksi siojoittuivat Ilari Saarinen, Saimaan Säilät ja Juha Vuorinen, Helsingin miekkailijat.

Sunnuntain florettikisassa Rovaniemen miekkailijat mitaleille 

Floretin henkilökohtaisessa kisassa sunnuntaina Vesa Bergman miekkaili hopeasijalle ja Esko Parikka jaetulle pronsitilalle. Suomen mestaruuden voitti kokenut Helsingin miekkailijoiden Peter Grönholm ja pronssin jakoi saman seuran Hans Andersson.

Tulokset

VetSM2012_Mfloretti.jpg
Peter Grönholm, Vesa Bergman, Esko Parikka, Hans Andersson